资料分享 返回

  • 2020年统招专升本招生考试(大学英语密押题)

    • 发布人:keyikao 发布日期:2020-03-09 分享到:
      43.7K
  • 2020年统招专升本招生考试(大学英语密押题)

    大学英语

    试题类型:A

     

    注意事项:

    1.考生领到试题后,须按规定在试题上填写姓名、准考证号和座位号,并在答题卡上填涂对应的试卷类型信息点(试题类型分为AB,考生涂相应的类型)

    2.所有答案必须按照题号在答题卡上对应的答题区域内作答,超出各题答题区域的答案无效。在草稿纸、试题上作答无效。考试结束后,将试题和答题卡一并交回。

    3. 满分为150分。考试时间为150分钟。

     

     

    I. Vocabulary and Structure60 points

    Directions: There are 60 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C, and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

    1. The young __________ interested in pop music.

    A. is                      B. have                 C. has                          D. are

    1. My watch has been losing time for the past week. It probably needs _________.

    A. repairing           B. to repair            C. repaired                   D. to be repairing

    1. There’s a ________ in our office that when it’s somebody’s birthday, they bring in a cake for us all to share.

    A. concern       B. balance          C. tradition                   D. relationship

    1. George returned after the war, only _________ that his wife had left him.

        A. to be told     B. telling        C. being told         D. told

    1. He smiled politely __________ Mary apologized for her drunken friends.

        A. if               B. as             C. though                            D. unless          

    1. After Jack had sent some e-mails, he __________ working on his project.

        A. had started    B. has started     C. started              D. starts

    1. —I don’t know about you, but I’m sick and tired of this weather.

    —____________. I can’t stand all this rain.

    A. I don’t care      B. I hope so           C. So am I               D. It’s hard to say

    1. A number of high buildings have arisen ___________ there was nothing a year ago but ruins.

         A. when           B. where             C. before                    D. until

    1. Be ____________you can’t make me finish all this work in so little time.

         A. reasonable      B. confident          C. creative                   D. grateful

    1. The manager was concerned to hear that two of his trusted workers __________.

         A. will leave      B. are leaving       C. have left                  D. were leaving

    1. After completing and signing it, please return the form to us in the envelope __________.

         A. providing    B. provided           C. having provided       D. provide

    1. What a beautiful house! Especially there are many _________.

    A. furniture       B. furnitures         C. pieces of furniture     D. pieces of furnitures

    1. The red flower goes from one to __________ in the class while a game is going on.

           A. the other         B. others               C. another                    D. other

    1. They have learned about __________ in recent years.

    A. several hundreds English words                   B. hundreds of English words

    C. hundred of English words                           D. several hundred English word

    1. Although Nancy is __________ girl, she knows what to do when anything unexpected occurs.

    A. a eighteen-year-old                                    B. an eighteen-years-old

    C. a eighteen-years-old                                 D. an eighteen-year-old

    1. Your box is __________ mine, so I want to put some of my luggage into your box.

    A. four times as big as B. four times as bigger as    C. as four times big      D. as big as four times

    1. —Did the medicine make you feel better?

    —No. The more medicine I take, __________ I feel.

    A. worse                             B. the worse               C. and the worse           D. worst

    1. —What will you buy for your boyfriend’s birthday?

    —I want to buy a __________ wallet for him.

    A. black leather small         B. black small leather    C. small leather black    D. small black leather

    1. When Lily came home at 5 p.m. yesterday, her mother __________ dinner in the kitchen.

    A. cooked                          B. was cooking            C. cooks                      D. has cooked

    1. I was giving a talk to a large group of people, the same talk I __________ to half a dozen other groups before.

    A. was giving                      B. am giving                 C. had given                 D. have given

    1. Would you let __________ to the park with my classmate, Mum?

    A. me go                             B. me going                  C. I go                         D. I going

    1. Charles regretted __________ the TV set last year. The price has now come down.

    A. buying                            B. to buy                      C. of                            D. from

    1. __________ tomorrow’s lessons, Frank has no time to go out with his friends.

    A. Not preparing    B. Not having prepared     C. Not to prepare         D. Being not prepared

    1. The young lady coming over to us __________ our English teacher; the way she walks tells us that!

    A. must be                           B. can be                      C. would be                  D. could be

    1. He didn’t pass the final examination. He __________ it earlier.

    A. must have prepared for                          B. should prepare for

    C. should have prepared for                        D. should be preparing for

    1. Father will not __________ us to touch anything in his room when he is away.

    A. have                 B. let           C. agree                D. allow

    1. If no one __________ the phone at home, ring me at work.

    A. answers              B. returns          C. replies                D. receives

    1. He was seriously injured in the accident and lost his consciousness. When he _________, he found himself in a hospital bed.

           A. came off                 B. came up            C. came in                    D. came to

    1. Codes are a way of writing something in secret; __________, anyone who doesn’t know the code will not be able to understand it.

           A. worse still               B. in short             C. that is                      D. on the other hand

    1. I’ve ________ my umbrella in the office and I’ll have to fetch it.

    A. forgot                B. left                     C. remained           D. lost

    1. The doctor says a few days’ rest in a quiet place will ________ you a lot of good.

    A. make                 B. do              C. give                D. get

    1. His heart ________ fast when the teacher asked him a difficult question.

    A. beat                  B. hit              C. jumped             D. ran

    1. John was never particular _______ the food his wife served.

           A. about                    B. of                    C. to                                 D. for

    1. Most children stay at home until they ________ school age.

    A. get                    B. come             C. reach                  D. arrive

    1. Jack will ________ his nervousness once he’s before the camera.

           A. get away               B. get off              C. get through               D. get over

    1. The examiner made us ________ our ID card in order be admitted to the test center.

        A. showing             B. showed         C. to show               D. show

    1. When a pencil is partly in a glass of water, it looks as if it __________.  

    A. breaks                   B. has broken      C. were broken         D. had been broken

    1. How much would you __________ for repairing my watch?

           A. charge                     B. demand             C. pay                        D. offer

    1. I am looking __________ to visiting you next week.

           A. on                          B. about                C. forward                  D. along

    1. We can’t __________ one to change the habits of a lifetime in a short time.
      A. hope                       B. anticipate          C. expect                   D. imagine
    2. Bob Geldef and his friend did all that they could __________ the poor in Africa.

        A. help                   B. helping           C. to help                 D. be helped

    1. It never __________ to Mr. Mike that sometimes he should listen to others.

        A. happens               B. thinks            C. reminds                 D. occurs

    1. Concentrating on her writing, Mary was not __________ of what had happened around the house.

        A. sensitive               B. aware             C. thoughtful              D. considerate

    1. The old lady offered a $50 __________ to the kids who had helped to find her cat.

        A. reward                B. prize            C. price                D. praise                              

    1. The opening ceremony of the exhibition began at 9:00 __________ we expected.

        A. such as               B. as for           C. just as                  D. as if                              

    1. __________ into a film, the book by a foreigner becomes popular among Chinese people.

        A. Being made           B. Making       C. Having made          D. Having been made

    1. Sorry, I’m late. I was delayed by a traffic ­­__________.

        A. block                 B. trouble         C. jam                 D. injury                          

    1. To __________ the temperature of the new machine, the researchers had to work for hours.

        A. turn                   B. measure       C. find                   D. investigate                      

    1. The young manager was so __________ that he cancelled his business trip to New York.

        A. disappointed           B. lost               C. missed                  D. interested                            

    1. India is a big Asian country with a __________ population.

        A. much                  B. rich                C. broad                  D. large                               

    1. You have to be very quick, __________ you’ll miss the last train.

        A. but                      B. or                C. and                       D. so

    1. The number of the tourists to these small villages __________ growing.

        A. to keep                B. keeping       C. keep                 D. keeps                           

    1. After I have worked with Mr. Smith for a year, I realize __________ in computer technology.

    A. how skillful he is               B. how he is skillful  

    C. how is he skillful                D. how skillful is he

    1. It is well known that Tomas Edison __________ the electric lamp.

        A. discovered            B. found                C. produced                D. invented                   

    1. I regret __________ you that we are unable to offer you employment.

        A. informing            B. having informed    C. to inform              D. to have informed              

    1. I like this kind of material; it __________ very soft.

        A. is feeling                    B. felt                         C. is felt                  D. feels                  

    1. The chairman suggested that she __________ a few minutes before the meeting began.

        A. will arrive                   B. would arrive          C. arrive                    D. may arrive              

    1. It was his way of singing __________ his voice that really impressed me.

        A. rather than            B. as for                          C. or rather                D. more than                 

    1. He was in hospital for six months. He felt as if he were __________ from the outside world.

        A. cut out                B. cut off                 C. cut up               D. cut through

    1. I usually like eggs and meat, but I don’t __________ eating them today.

    A. feel like               B. call on                C. get along                D. go out   

     

    II. Reading Comprehension50 points

    Directions: There are 4 passages in this part, each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C, and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

    Passage One

    The ups and downs of life may seem to have no predictable plan. But scientists now know there are very definite patterns that almost all people share. Even if you’ve passed some of your “prime”, you still have other prime years to experience in the future.

    When are you smartest? From 18 to 25, according to I.Q. score, but you’re wiser and more experienced with increasing age.

    You’re sharpest in your 20’s. But your I.Q. for other tasks climbs. Your vocabulary at age 45, for example, is three times as great as when you graduated from college. At 60, your brain possesses almost four times as much information as it did at age 21. 

    When are you happiest? You have the best physical sense of yourself from 15 to 24; the best professional sense from 40 to 44.

    Before age 24, we believe that our happiest years are yet to come; over 30, we believe that they’re behind us. A National Health Survey agrees: After age 30, we become more realistic and do not view happiness as a goal in itself. If we maintain our health, achieve professional and emotional goals, happiness will follow.

    When are you most creative? Generally between 30 and 39, but the peak varies with different professions.

    Mozart wrote a symphony by age eight, and Mendelssohn composed his best known work at 17, but most of the great music was written by men between 33 and 44. Though the peak in most fields comes early, creative people continue to produce quality work throughout their lives. For the “well-conditioned mind”, there is no upper limit.

    61. The expression “prime years” in Line 2, Paragraph 1 probably means _________.

    A. the age of ideal physical condition         B. be early in time or order

    C. the period of ideal or peak condition      D. the most special days

    62. At what age are you smartest, sharpest and with the best physical sense, according to the passage?

    A. From about 15 to 25.                            B. Over 30.

    C. From 45 to 49.                                     D. At 60.

    63. There are many ways to take happiness with us in our lives EXCEPT FOR _________.

    A. maintaining our health                          B. achieving professional goals

    C. achieving emotional goals                     D. being smart and sharp

    64. From the last paragraph, we can learn that _________.

    A. for those creative people, there is no upper limit in life

    B. for most of us, the peak in most fields comes early

    C. the peak varies with different professions

    D. how we can keep our creativeness

    65. The passage is mainly about _________.

    A. the ups and downs of life may have no predictable plan

    B. everyone has his or her prime years to experience again after the “prime” in his or her 20’s

    C. at what age you are smartest in your life

    D. at what age you are happiest in your life

     

    Passage Two

    People today are still talking about the generation gap(代沟). Some parents complain that their children do not show them proper respect, while children complain that their parents do not understand them at all.

    What has gone wrong? Why has the generation gap appeared?

    One important cause is that young people want to choose their own lifestyle. In more traditional societies, when children grow up, they are expected to live in the same area as their parents, to marry people that their parents like and often to continue the family occupation.

    Parents often want their children to do better than they do, to find better jobs, to make more money; the high wishes that parents place on their children are another cause of the generation gap.

    Finally, the high speed of social changes deepens the gap. In a traditional culture, people are valued for their wisdom, but in our society today the knowledge of a lifetime may be out of use overnight(隔夜).

    66. According to the passage, children today would like their parents to_______.

    A. give them more independence                        B. choose a good job for them

    C. live together with them                                  D. make more money

    67. Parents often hope that their children will_______.

    A. make as much money as they do                     B. be more successful than they are

    C. choose jobs according to their own will           D. avoid doing what their parents can’t do

    68. The generation gap has become wider than before because of_______.

    A. the increasing dependence of children on parents

    B. the influence of traditional culture on children

    C. the rapid changes of modern society

    D. the lack of lifelong occupation

    69. In today’s society, the knowledge of a lifetime_______.

    A. is still very much valued

    B. becomes out of date quickly

    C. is essential for continuing family occupations

    D. helps the young generation to find a better job

    70. A proper title for this passage would be_______.

    A. Parents’ Viewpoints on Generation Gap

    B. Relationship Between Family Members

    C. Generation Gap Between the Young and the Old

    D. Difference Between Traditional Culture and Modern Knowledge

                

    Passage Three

    No one knows for sure why birds migrate(定期迁徙). One theory of migration says that ancient birds of the northern part of the earth were forced southward during the ice age, when ice covered large parts of Europe, Asia and North America. As the ice melted, the birds came back to their homelands, spent the summer, and then went south again in winter. Gradually, these comings and goings became habits. And birds now migrate though much of the ice has gone.

    Another theory proposes that the ancient home of all modern birds was the tropic areas. There they lived so well that the region became overcrowded. Many species had to move northward. During the summer, these birds found plenty of room and food. In winter, however, food became scarce and they had to return to the south.

    A newer theory is that increasing daylight stimulates certain glands() in the bird’s body and prepares it for migration. One scientist is able to make birds migrate in midwinter by exposing them for two months to artificial daylight. Recoveries of marked birds indicate that they fly north as soon as they are set free. The conclusion is that the urge to migrate is determined by changes in the bird’s body which take place under seasonal changes in the length of daylight. This theory would account for the fact that not all birds migrate at the same time. Each species seems to have its own schedule. The theory would also account for the regular time and routes of migration. Birds arrive at a given place year after year. Unfavorable weather delays them only a few days. Total hours of daylight, rather than weather, start them on the way. How birds find their way to the same place year after year and why they follow their own particular route are still mysteries. They evidently do not follow known landmarks(地面标志), for many young birds migrate alone without the help of experienced adults.

    71. We can conclude from the first paragraph that           .

    A. during the ice age, the whole Europe was covered with ice

    B. the south used to be the homelands of all birds

    C. scientists can confidently explain why birds migrate now

    D. migration of birds can be explained by the change of ice on earth.

    72. The birds mentioned in the third paragraph fly north in midwinter because           .

    A. they are specially trained by a scientist

    B. they are affected by seasonal changes

    C. there is a change in their body temperature

    D. they are exposed to extra daylight

    73. The phrase ‘account for’ (Line 2, Para. 4) most probably means           .

    A. indicate        B. explain        C. prove      D. provide

    74. Which of the following can not be inferred from the passage

    A. Birds do not migrate at the same time.

    B. Birds usually follow regular routes of migration.

    C. Each species has a special reason for migration.

      D. Birds migrate to their own particular places every year.

    75. The best title for the passage is           .

    A. Different Accounts of Migration                     B. Migration and Weather

    C. New Discovery of Bird Migration                    D. Routes of Bird Migration

     

    Passage Four

    If you look for a book as a present for a child, you will be spoiled for choice even in a year when there is no new Harry Potter. J. K. Rowling’s wizard is not alone: The past decade has been a harvest for good children’s books, which has set off a large quantity of films and in turn led to increased sales of classics such as The Lord of the Rings.

      Yet despite that, reading is increasingly unpopular among children. According to statistics in 1997, 23% said they didn’t like reading at all. In 2003, 35% did. And around 6% of children leave primary school each year unable to read properly.

      Maybe the decline is caused by the increasing availability of computer games. Maybe the books boom has affected only the top of the educational pile. Either way, Chancellor Cordon Brown plans to change things for the bottom of the class. In his pre-budget report, he announced the national project of Reading Recovery to help the children struggling most.

      Reading Recovery is aimed at six-year-olds, who receive four months of individual daily half-hour classes with a specially trained teacher. An evaluation earlier this year reported that children on the scheme made 20 months’ progress in just one year, whereas similarly weak readers without special help made just five months’ progress, and so ended the year even further below the level expected for their age.

      International research tends to find that when British children leave primary school they read well, but read lessoften for fun than those elsewhere. Reading for fun matters because children who are keen on reading can expect lifelong pleasure and loving books is an excellent indicator of future educational success. According to the OECD, being a regular and enthusiastic reader is of great advantage.

    76Which of the following is true of Paragraph 1?

    A. Many children’s books have been adapted from films.

    B. Many high-quality children’s books have been published.

    C. The sales of classics have led to the popularity of films.

    D. The sales of presents for children have increased.

    77Statistics suggested that ________.

    A. the number of top students increased with the use of computers

    B. a decreasing number of children showed interest in reading

    C. a minority of primary school children read properly

    D. a huge percentage of children read regularly

    78What do we know about Reading Recovery?

    A. An evaluation of it will be made sometime this year.

    B. Weak readers on the project were the most hardworking.

    C. It aims to train special teachers to help children with reading.

    D. Children on the project showed noticeable progress in reading.

    79Reading for fun is important because book-loving children _________.

    A. take greater advantage of the project

    B. show the potential to enjoy a long life

    C. are likely to succeed in their education

    D. would make excellent future researchers

    80The aim of this text would probably be to _________.

    A. overcome the reading difficulty of primary school pupils

    B. encourage the publication of more children’s books

    C. remind children of the importance of reading for fun

    D. introduce a way to improve early childhood reading

     

    III. Translation20 points

    Directions: In this part, there is a short passage in English. Read it carefully and put it into Chinese.

      I think there is one main reason why people don’t follow their dreams: fear. I think the first part is for people to realize that they can conquer their fear. You will fail at times and others will think you are crazy at times, but if you believe that you will succeed then you finally will. I understand that it is not easy. I am in the middle of going through it right now. But I understand that there are other people out there who have been through what you are going through and can help you greatly. They have failed, and come out on the other end extremely successful. They are living proof that you can do what you love.

     

    IV. Writing20 points

    Directions: For this part, you are required to write a composition of 120 to 180 words. You should base your writing on the title and outline given below.

    My View on the Income Gap

    1. 收入差距悬殊是当前社会的一种现象;
    2. 人们对之褒贬不一;
    3. 你的看法。

     

    2019年陕西省普通高等教育专升本招生考试(样题)

    大学英语答题卡

    注意事项:

    1.答卷前,考生务必将密封线内的项目填写清楚。

    2.客观题的答案请用2B铅笔涂抹在答题卡上,主观题的答案请用墨迹为蓝(黑)色的钢笔.圆珠笔或签字笔将答案写在答题纸上,写在试题册上的答案无效。

    3.考试结束,将试题册、答题卡一并交回。

     

    题号

    I

    II

    III

    IV

    总分

    总分人

    分数

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    得分

    评卷人

     

     

    1. Vocabulary and Structure (60 points)

     

     

     

    1.             2.           3.            4.        5.         

    6.             7.           8.            9.        10. (        )

    11.            12.          13.           14.       15. (        )

    16.            17.          18.           19.       20. (        )

    21.            22.          23.           24.       25. (        )

    26.            27.          28.           29.       30. (        )

    31. (        )      32.          33.           34.       35. (        )

    36. (        )      37.          38.           39.       40. (        )

    41. (        )      42.          43.           44.       45. (        )

    46. (        )      47.          48.           49.       50. (        )

    51. (        )      52.          53.           54.       55. (        )

    56. (        )      57.          58.           59.       60. (        )

    得分

    评卷人

     

     

     

    1. Reading Comprehension (50 points)

     

     

     

     

    61. (        )     62. (        )    63. (        )    64. (        )   65. (        ) 

    66. (        )     67. (        )    68. (        )    69. (        )   70. (        )

    71. (        )     72. (        )    73. (        )    74. (        )   75. (        )

    76. (        )     77. (        )    78. (        )    79. (        )   80. (        )

     

    得分

    评卷人

     

     

    1. Translation (20 points)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    得分

    评卷人

     

     

     

    1. Writing (20 points)

     

     

     

    2019年陕西省普通高等教育专升本招生考试

    大学英语(样题)答案及评分参考

     

    I. Vocabulary and Structure(每小题1分,共60分)

    1. D  2. A      3. C      4. A      5. B     6. C     7. C      8. B      9. A    10. D

    11. B  12. C   13. C     14. B     15. D   16. A     17. B   18. D   19. B   20. C

    2l. A  22. A     23. B     24. A     25. C   26. D   27. A     28. D     29. C   30. B

    3l. B  32. A     33. A     34. C     35. D   36. D   37. C      38. A   39. C   40. C

    4l. C  42. D     43. B     44. A     45. C   46. D   47. C     48. B   49. A   50. D

    5l. B         52. D     53. A     54. D     55. C   56. D   57. C     58. A   59. B   60. A

     

    II. Reading Comprehension (每小题 2.5分,共50分)

    61. C   62. A   63. D   64. A    65. B     66. A    67. B    68. C    69. B   70. C

    71. D   72. D   73. B   74. C    75. A     76. B    77. B    78. D   79. C   80. D

     

    III. Translation(共20分)

    我认为有些人之所以不去追求他们的梦想是有一个主要的原因:恐惧。我认为第一步人们应该去战胜恐惧。有时我们会失败,有时别人也会觉得你有些疯狂,但只要你坚信你能够成功,那么你最终必将成功。我理解这做起来并不容易。其实,我也正在克服追求我的梦想过程中的恐惧。但我们相信有些人已经从这个恐惧中坚强地走了出来,并愿意帮助我们。他们曾经失败过,但他们走向了胜利的彼岸。这些人的故事正是“你能做你所爱”的真实而有力的证据。

     

    【评分参考】

    1)译文完整、正确、通顺,忠实于原文,得1620分。

    2)基本完整、基本正确,尚通顺,尚忠实于原文,得1215分。

    3)译文基本完整,但不通顺,有误译、漏译之处,得811分。

    4)译文不完整,不通顺,误译、漏译频现,得37分。

    5)译文支离破碎,不成句子或只有个别词译文正确,得12分。

    6)无译文或译文与原文无关,得0分。

     

    IV. Writing(共20分)

     My View on the Income Gap

    Now the income gap is getting wider and wider. In some privately owned firms, joint ventures, or foreign-funded companies, an executive’s yearly income is ten times or even a hundred times as much as an ordinary worker’s.
        Faced with this situation, people will undoubtedly have different opinions. Some believe that it benefits the social and economic development since driving force is often derived from the gap. In other words, the gap inspires people and gives a push to economic advancement. Others speak of its side effects: Income gap is often the root of social unrest and is also contrary to our country’s socialist values.
        From my point of view, while it is true that the income gap may stimulate the social development to some extent, it causes trouble as well. An income gap that is too wide for most people to bear can neither contribute to the stability of a country nor promote its economic development. Therefore, while we are advocating the rapid development of our country, we should tolerate the narrow income gap but narrow the wide one.

     

    【评分参考】

    1. 文章切题,表达思想清楚,文字通顺,连贯性较好,基本上无语言错误,字数在120个单词以上,得1720分。
    2. 文章切题,表达思想清楚,文字连贯,但有少量语言错误,字数在110120个单词之间,得1416分。
    3. 文章基本切题,表达思想比较清楚,文字尚连贯,但语言错误较多,其中有少量严重错误,字数在100个单词左右,得1013分。
    4. 文章基本切题,表达思想不够清楚,文字连贯性差,有较多严重的语言错误,字数在80个单词左右,得69分。
    5. 文章基本不切题,条理不清,思路紊乱,语言支离破碎或大部分句子都有错误,且多数为严重错误,得15分。
    6. 交白卷者,或文章与题目毫不相关,得0分。
  • 2020陕西考研考研调剂常见问题
    一级消防工程师(全题库  免费在线考试)    |     统招专升本(全题库  免费在线考试)

    公务员类、建筑工程类、职业资格类、外语类、财会类、医学类等 在线搜题